Finale 2003 Nuotinkirjoituksen perusteet

Olemme lopettaneet. Ks. uutinen.

kansikuva

Kuvaus:
Tämä opas tarjoaa perusteellisen katsauksen nuotinkirjoitukseen Finale 2003 -ohjelmalla. Se soveltuu Finalen opiskeluun jo 2000-versiosta lähtien. Erityisesti liitteenä olevan harjoitustehtävän myötä on helppo tutustua ohjelmaan ja oppia käyttämään sitä tehokkaasti. Opas toimii myös lähdeteoksena tarjoten viitteitä myös harvemmin tarvittuihin ominaisuuksiin. Oppaan lopussa on myös lyhyt suomi-englanti-suomi -sanasto.
Tekijä:
Petri Vuorio
ISBN:
952-91-7833-6
Sidosasu:
rengaskirja A4
Julkaisuaika:
2004
Sivumäärä:
141
Näyte:
sisällys ja näyte kirjasta (pdf-muodossa)
Lisätietoa:

Perustyöskentelyssä uusimpien Finale-versioiden erot 2003-versioon ovat ehkä yllättävänkin pienet, ja tämä Finale 2003-opas on siten soveltaen yhä hyödyllinen.

Merkittäviä uudistuksia on tapahtunut esim. Simple Entry -työkalussa, jolla voi nykyään kirjoittaa nuotteja myös midi-koskettimistolla tai sävelnimillä näppäimistöltä. 2007-versiosta lähtien stemmoja ei enää luoda erillisiksi tiedostoiksi, vaan stemmat ovat automaattisesti partituurin rinnalla, ja partituuriin tehdyt muutokset päivittyvät stemmoihin automaattisesti.

Joitakin muutoksia on tullut myös esim. Expression- ja Repeat-työkaluihin, mutta oppaan antamilla pohjatiedoilla näiden käytön pitäisi onnistua. Muilta osin muutokset ovat pieniä, esim. muuttuneita näppäinkomentoja (jotka on helppo tarkistaa valikoista), toimintojen uudelleenjärjestelyä tms.

Tämän oppaan päivittämistä uusimpaan Finale-versioon harkitaan tulevaisuudessa, mikäli päivitykselle ilmenee riittävästi kysyntää. Jos siis olet kiinnostunut uudistetusta oppaasta, kerro se meille!

Hinta:
25,90

Tuote on loppuunmyyty.

Palaa tuotelistaukseen

Lukijoiden mielipiteitä

20.8.2004

(Ei otsikkoa)

Petri Vuorio on julkaissut hyvät ja kauan kaivatut oppaat kahteen Suomessa laajassa käytössä olevaan nuotinnusohjelmaan. Oppaat on laadittu selkeästi ja johdonmukaisesti ja niiden avulla on helppo opiskella ohjelmien käyttöä. [...] Suosittelen lämpimästi.

Otto Romanowski, musiikin tietotekniikan lehtori, Sibelius-Akatemia


20.8.2004

(Ei otsikkoa)

Petri Vuorion opas on kaivattu lähdeteos nuotinkirjoitusohjelman perustaitojen opiskelua varten. Oppaassa hän jäsentää ohjelman käyttöä ja nostaa esiin niitä ominaisuuksia, joita arkisessa työnteossa tarvitaan. Eri toiminnot kuvataan kärsivällisesti oikomatta, joten aloittelija ei jää pulaan. Suomenkielinen esitys jo sinänsä on arvokas lisä ohjelman omalle käyttöohjeelle. Lopuksi tehdään vaihe vaiheelta harjoitustyö, minkä myötä opitaan nuotinkirjoituksen perusrutiinit. Suosittelen.

Matti Ruippo, musiikkiteknologian lehtori, Pirkanmaan AMK


20.8.2004

(Ei otsikkoa)

Erinomaiset suomenkieliset peruskäyttö-/vihjeoppaat sekä Sibelius 2- että Finale 2003 -ohjelmista. Oppaat ovat hyvin seikkaperäiset ja niinpä aivan aloittelijakin voi helposti perehtyä oppaiden avulla nuotinkirjoituksen moninaiseen maailmaan. Oppaissa käydään systemaattisesti läpi kaikki selvällä - turhia jaarittelematta - seikkaperäisellä suomenkielellä. [...] Luetteloa oppaiden hyvistä puolista voisi jatkaa loputtomiin......

Kai Nieminen, säveltäjä, atk-notaatiokouluttaja


Kerro oma mielipiteesi!

Kerro mistä pidit tuotteessa ja mikä kaipaisi parantamista - mielipiteesi on meille tärkeä, jotta voimme kehittää tuotteitamme entistäkin paremmiksi! Voit julkaista mielipiteesi tällä sivulla omalla nimelläsi, nimimerkillä tai nimettömänä. Täytä ainakin lihavoidut kentät.

Kommenttisi:
Kommentin otsikko:
Nimi:
Ammatti tai toimi:
Organisaatio:
Oma kotisivu:
Sähköposti:

Sähköpostiosoitteeseen saa lähettää tiedotteita PV-julkaisujen tuotteista ja palveluista.

HUOM! Sähköpostiosoitetta ei julkaista; se jää ainoastaan PV-julkaisujen tietoon. Sähköpostiosoitetta ei luovuteta eikä käytetä markkinointiin ilman lupaasi.

Tiedotteita lähetetään hyvin harvoin. Tiedotteiden lähettämisen voi kieltää koska tahansa ilmoittamalla kiellosta PV-julkaisuille.

Klikatessasi Jatka-painiketta sähköpostiisi lähetetään linkki kommenttisi julkaisemiseksi. Olethan kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein!